Bedrijven

Bedrijven

Een overzicht van de drie grootste techbedrijvenIn de huidige tijd lijkt het wel of er elke dag een nieuw techbedrijf opduikt. Met zoveel mogelijkheden kan het moeilijk zijn om ze allemaal bij te houden. Daarom geven we je een overzicht van de drie grootste techbedrijven ter wereld Google, Apple en Amazon. Lees verder voor meer informatie over deze industriereuzen.

Google Google is een multinationaal techbedrijf dat gespecialiseerd is in internetgerelateerde diensten en producten.

Deze omvatten online reclametechnologieën, zoekmachine, cloud computing, software en hardware. Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin terwijl ze promovendi waren aan de Stanford Universiteit in Californië. Tegenwoordig is Google een dochteronderneming van Alphabet Inc.

, met Page als chief executive officer (CEO) van Alphabet en Brin als president. Google heeft meer dan 70 kantoren in meer dan 50 landen wereldwijd. Apple Apple is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Cupertino, Californië, dat consumentenelektronica, computersoftware en onlinediensten ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt.

Het bedrijf werd in april 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne om Wozniaks Apple I personal computer kit te ontwikkelen en te verkopen. Het werd in januari 1977 opgericht als Apple Computer, Inc. en in januari 2007 omgedoopt tot Apple Inc. omdat het bedrijf zich na de introductie van de iPod in 2001 meer ging richten op consumentenelektronica. Vanaf juni 2018 is Apple 's werelds grootste beursgenoteerde onderneming naar marktkapitalisatie, met een geschatte waarde van 1 biljoen dollar Amazon Amazon is een multinationaal technologiebedrijf gevestigd in Seattle dat zich richt op e-commerce, cloud computing, digitale streaming en kunstmatige intelligentie. Het wordt beschouwd als een van de Grote Vier techbedrijven naast Google, Apple en Facebook. Amazon werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos en opereerde aanvankelijk vanuit zijn garage als online boekhandel, maar breidde later uit tot de verkoop van een grote verscheidenheid aan consumptiegoederen en diensten onder een eigen digitaal platform met de naam Amazon Prime. Per juni 2018 is Amazon de op één na grootste particuliere werkgever in de Verenigde Staten met meer dan 566 duizend werknemers wereldwijd

Conclusie


Zoals je ziet is er veel te weten over de drie grootste techbedrijven ter wereld. Maar dit overzicht zou je een goed uitgangspunt moeten geven om te begrijpen wat elk bedrijf doet en hoe ze gekomen zijn waar ze nu zijn. Dus de volgende keer dat iemand je iets vraagt over Google, Apple of Amazon - dan kun je je staande houden in het gesprek!

Eigen Bedrijf Starten

haken a la bloemen

as creation behang

Stadsposter ontwerpen online

Mailchimp Expert Eindhoven

hevelpomp

Laserontharing

Link toevoegen